Historie

Historien om Hvidbjerg Vinduet. 

1966: Isolar A/S
grunnlegges av lokale iverksetter.  Byens kjøpmann Niels Langergaard og malermester Bjarne Michaelsen.

1975: Hvidbjerg Vinduet A/S
grunnlegges av Isolar A/S og dermed av de samme lokale iverksetter.

1984: Hvidbjerg Vinduet A/S
Virksomheten er hurtig blitt Skandinavias største produsent av PVC vinduer og dører

De lokale iverksetter velger å selge bedriften til den store konsern Plastmo A/S.  Det gjørs for å sikre virksomhetens fortsatte drift - også internasjonalt, men også for å kunne konsentrere seg om driften av isolerglass fabrikken Isolar A/S.

1993: Isolar A/S
Bjarne Michaelsen og Niels Langergaard ønsker å gå på pensjon.  Hvidbjerg Vinduet A/S er fortsatt den største kunde og nærmeste nabo.  Derfor er det naturlig å selge Isolar A/S til Hvidbjerg Vinduet A/S.  Dermed er konsernet igjen samlet under et eierskap.

1995: Hvidbjerg Vinduet A/S
Plastmo A/S overtas av ACO Severin Ahlmann GmbH og skifter navn til ACO Nordic A/S.  Hvidbjerg Vinduet A/S forblir et 100% eiet datterselskap til Plastmo - ACO Nordic A/S.

2001: Hvidbjerg Vinduet A/S
introduserer kombinasjonsproduktet Alux.  Vindu- og dør systemet er utført i tre/aluminium.  Den innvendige del er tre, mens den utvendige del er aluminium.  Produkt plattformen utvides dermed fra PVC vinduer og dører til "Vedlikeholdsfri vinduer og dører".

2005: Hvidbjerg Vinduet A/S
etablerer en produksjon til Alux i Struer. Fabrikken i Hvidbjerg er blitt for lille til den økt aktivitet, og Alux produksjonen flytter inn i 2.300 m2 nye lokaler i Struer.

2007: Hvidbjerg Vinduet A/S
etablerer ca. 6.000 m2 i Nors ved Thisted, til egen produksjons avdeling til forarbeiding og maling av tredelen og for å bevare vekstmulighetene.

2008: Hvidbjerg Vinduet A/S
flytter tre/alu avdelingen fra Struer til Nors. Dermed samles alt produksjon av Alux vinduer og dører i Nors.