PVC vinduer og PVC dører – Everluxx®

Hvidbjerg Vinduet A/S er Skandinavias største selvstendige produsent av vinduer og dører i vedlikeholds- og miljø- vennlig PVC.

Everluxx Classic®e setter ny standard med hensyn til isoleringsevne og er utviklet til å kunne etterleve nåtidens men også framtidens krav til energi riktige vinduer og dører. Everluxx Classic®e er konstruert med en kerne af kompositt.

Everluxx Plus® er et komplett dør og vindussystem som omfatter 2-veis vinduer og dører, balkongdører, ytterdører, skyvedører og karnapp løsninger.

Everluxx Nord er utviklet spesielt til det norske marked og er med det kjente Spilka beslag, som siden 1970-tallet har vært det ledende kvalitetsbeslag for toppsvingsvinduer.

Hvidbjerg Vinduet produserer alle PVC-elementer i det blyfri uPVC.
uPVC, som er betegnelsen for hard PVC, er et plast eller vinyl materiale, der lader seg forme nøyaktig. Hard PVC (Plast el. Vinyl) har høy mekanisk styrke og stivhet, god kjemikaljebestandighet og er værbestandig.

Hvidbjerg Vinduet produserer PVC vinduer og dører i 3 systemer - Everluxx Plus®, Everluxx Classic®e og Everluxx Nord. De 3 systemer komplementerer hverandre, og man kan derfor alltid få en løsning, der passer presist til det ønskede bygg. Enten som totalløsning i nybygg eller som  delvis oppussing, hvor nye vinduer skal harmonere med de eksisterende vinduer og dører.

PVC (Plast) eller trevinduer? Hvorfor velge PVC vinduer?

  • Du skal ikke male hver 2-5 år
  • PVC er værbestandig og tåler snø ligger opp av vinduet hele vinteren - Konstruksjonen trekker ikke til seg fukt
  • Overflaten forblir pen og glatt - Ingen kvist gjennomslag eller harpiks lommer
  • Sveisede ramme og karm samlinger – Ingen utettheter
  • UV- bestandig – Gulner ikke
  • Vannbestandig – Ingen sopp og svamp
  • Dårlig antennelsesevne. PVC-u (hard PVC) ligger cirka 150 grader Celsius høyere enn for trematerialer.

Hvor miljøvennlig er PVC vinduer og dører?

Overskudd av uPVC fra produksjonen i Danmark innsamles og gjenvinnes igjennom Wuppi ordningen – Les mer om Wuppi her